Μία “ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ” Στο DEREE Aμερικάνικο Κολλέγιο

ODE TO NATURE VASSILIS LAPPASΜία “ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ” στο DEREE Aμερικάνικο  Κολλέγιο  

Παρουσίαση του Ηχοράματος του  ΒΑΣΙΛΗ  ΛΑΠΠΑ

Φωτογραφία Σκηνοθεσία Παρουσίαση ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΠΠΑΣ

Μία Παραγωγή της KL Gallery Vassilis Lappas

 

 

 

 

VASSILIS-LAPPAS-04Στο DEREE Αμερικάνικο Κολλέγιο, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, ο καταξιωμένος Φωτογράφος – Δημοσιογράφος Βασίλης Λάππας  παρουσίασε το ηχόραμά του «ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ«.
Είχα την τιμή και τη χαρά να το απολαύσω. Ένας ύμνος στην ομορφιά του τοπίου της Ηπείρου. Οι φωτογραφίες του, στα Ζαγοροχώρια των Ιωαννίνων, στη χαράδρα  του Βίκου, στα ανήλια δάση, στα νερά του Βοϊδομάτη, στα ερειπωμένα χωριά, στα δημιουργήματα των Ηπειρωτών μαστόρων, κρατούν την ανάσα του θεατή, δίνοντας μηνύματα θαυμασμού για τον αξεπέραστο καλλιτέχνη, τη φύση, αλλά και κραυγή αγωνίας για την ερήμωση του τόπου, αφού ο άνθρωπος σιγά σιγά απομακρύνεται από αυτήν. Υπέροχη και μοναδική ομορφιά του τόπου που εγκλωβίζεται από τον καλλιτέχνη και είναι η VASSILIS-LAPPAS-07.pn8
προσωπική του αναφορά  στα χρόνια των παιδικών  και εφηβικών του αναζητήσεων έως και σήμερα. Εμείς που παρακολουθήσαμε αυτό το τόσο σημαντικό έργο, σε συνδυασμό εικόνας και ήχου από το Βασίλη Λάππα, περιηγηθήκαμε μέσα από το πάθος του για τα τοπία και γίναμε μύστες ενός  παραμυθένιου χώρου που ίσως δεν θα συναντήσουμε ποτέ σε αυτή την έκταση.

Με ενδιαφέρουσες τεχνικές αποσπά εικόνες και τις επικοινωνεί θεϊκά για μας ως σύνολο σε έργο τέχνης με κίνηση. Εντυπωσιάσθηκα από τις αναφορές του στον τόπο των σκληρών συνθηκών για τη ζωή μας, που όμως μέσα από τα μάτια του έδωσαν ομορφιές απείρου κάλλους. Ο ίδιος δείχνει ευτυχισμένος μέσα από το έργο του αυτό και μας παρασύρει στην προσωπική του αισθησιακή φωτογραφική άποψη που παίρνει ανάσες μέσα στη φύση και στις σκληροτράχηλες ανηφοριές του βουνού.

VASSILIS-LAPPAS-011Να σημειώσω ότι η εξαιρετική μουσική επένδυση του TERRY OLDFIELD έδωσε συγκινησιακή φόρτιση.  Το σύνολο του ηχοράματος μέσα από τα βελούδινα χρωματιστά τοπία και την απόλαυση του ρυθμού του ήχου που κτυπούσε παράλληλα  με αυτήν του τοπίου, ήταν ένας μοναδικός οργασμός της μητέρας  γής.

Δεν ξεχνώ το σιγοψιθύρισμα θαυμασμού των  γύρω από εμένα  θεατών για τη συνέχεια του οπτικοακουστικού θεάματος «ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ»  του  μοναδικού Βασίλη Λάππα και το παρατεταμένο  χειροκρότημα όλων. Ο καλλιτέχνης είχε

κλέψει τις καρδιές όλων μας.

Untitled-1Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου

Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ-FIJET-OMZET

Εικαστικός συντάκτης

www.karagianniotou-mustikou.com

VASSILIS-LAPPAS-010VASSILIS-LAPPAS-02VASSILIS-LAPPAS-03

VASSILIS-LAPPAS-012VASSILIS-LAPPAS-09

VASSILIS-LAPPAS-01VASSILIS-LAPPAS-06VASSILIS-LAPPAS-07