ΛΙΛΑ ΔΙΔΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ – ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

LILA_DIMOU_XILTON_VASSILIS_LAPPAS_002

ΛΙΛΑ ΔΙΔΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ – ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΠΠΑΣ

Η Λίλα Δίδου μία εικαστικός – Αγιογράφος με πολύ προσωπική ένταση στην αφηγηματική της ζωγραφική και μικτής τεχνικής αγιογραφική της τέχνη, δίνει συναίσθημα με το πάθος του πραγματικού καλλιτέχνη .
Η θεώρησή της από την προπορευόμενη χρονικά ζωγραφική εξελήσσεται και παίρνει την θέση της αγιογραφίας.Οι αγιογραφίες κρατούν την σταθερά των βυζαντινών αγιογραφιών και αναπτύσσουν την προσωπική της οπτική δομή των καλλιτεχνικών επί μέρους στοιχείων. Η αναπαλαίωση του ξύλου και η προσθήκη μεταλλικών στοιχείων με διακοσμητικές χαράξεις δίνουν ένα διαφορετικό πάντρεμα εικόνας στο οποίο κυριαρχεί η φυσικότητα των μορφών. Οι εκφράσεις των ματιών ακροβατούν μεταξύ θείου και θνητού με την τάση να εκπορεύουν έντονα επικοινωνιακά συναισθήματα για την προσευχή. Λυτρωτικά και βελούδινα τα βυζαντινά χρώματα που χρησιμοποιείLILA_DIMOU_XILTON_VASSILIS_LAPPAS_1009 εκλεπτίζονται με ροζ και πράσινα σε άριστο συνδιασμό έξοχης απόρροιας για οικειοποίηση της παράστασης.
Μία διαδραστική καθαρά προσωπική άποψη είναι η δημιουργία λατρευτικών εικόνων που κρατώντας την ιερότητά τους γίνονται και αντικείμενα υψηλής αγιογραφικής τέχνης.
Ομορφιά και ψυχισμός ακουμπούν στην θρησκευτική θεώρηση των έργων της Λίλας Δίδου ως συνέχεια της προσωπικής της ανάγκης να κρατά τους κρίκους της αγιογραφικής τέχνης και τεχνικής.
Στήν έκθεση ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ HILTONATHENS οι αγιογραφίες της Λίλας Δίδου έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα δουν και να έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους.

ELLADA-SXHMA-KAI-XROMA-0012Η Λίλα Δίδου θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εικόνας, Τέχνης και Πολιτισμού, στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης  04 με 14 Μαΐου 2016 στο Δήμο Αμαρουσίου  με Τίτλο ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ KL Gallery Vassilis Lappas email basilappas@klgallery.gr

Λίλα Δϊδου: Από μικρή στα χέρια μου κρατούσα μια ξυλομπογιά, ένα πινέλο, ένα μολύβι….

 

Μάγδα Μυστικού-ΚαραγιαννιώτουMAGDA_MISTIKOY_KARAGIANNIOTOU
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ- FIJET- OMZET
Εκπρόσωπος ΕΔΣΤΕ- FIJET- OMZET
Εικαστικός συντάκτης
www.karagianniotou-mustikou.com