ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 02 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 02 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Roy Bittan   Σαν σήμερα 2 Ιουλίου το 1949 Ο Αμερικανός πιανίστας Roy Bittan γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στην μπάντα του Bruce Springsteen, E Street Band, στην οποία ενσωματώθηκε τον Αύγουστο του 1974. Είναι γνωστός και ως «The Professor». Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι David Bowie, Tracy Chapman, Chicago, Dire Straits, Peter Gabriel, Ian Hunter, Patty Smyth κ.α.
 
 
 
 

Frank Sinatra    Το  1966 O Frank Sinatra ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «Strangers in the night» Το τραγούδι γράφτηκε αρχικά από τον Ivo Robic για το μουσικό φεστιβάλ στο Σπλιτ στην  Κροατία. Αυτό το μεγάλο τραγούδι ήταν η αφορμή για την επιστροφή του Sinatra, να γίνει Νο 1 Pop hit του σε 11 χρόνια, αν και ο Sinatra περιφρονούσε το τραγούδι, χαρακτηρίζοντας το «shit» είναι «το χειρότερο γα… τραγούδι που έχω ακούσει ποτέ.». ακόμα κι αν ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του, ο τραγουδιστής δεν το περιλαμβάνει στα αφιερώματα του.
 
 
 

Mark Sandman  Το 1999 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, μέλος του rock συγκροτήματος Morphine, Mark Sandman (1952-1999) απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών από καρδιακή προσβολή πάνω στην σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος στην Ιταλία.
 
 
 
 

Elvis Presley  Το 1956 Στα RCA Studios της Νέας Υόρκης ο Elvis Presley ηχογραφεί τα τραγούδια «Don’t Be Cruel», «Hound Dog» και «Anyway You Want Me». Το τραγούδι «Don’t Be Cruel» έγραψε ο Otis Blackwell και τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame.
 
 
 

The Reflex   Το 1984 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Duran Duran με το τραγούδι «The Reflex». Στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Bruce Springsteen με το «Dancing In The Dark». Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Prince με το τραγούδι «When Doves Cry», θα είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του τραγουδιστή και το πρώτο σε πωλήσεις single στην Αμερική για το 1984.
 

RADIO KL Gallery Vassilis Lappas