ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Metallica James Hetfield   Σαν σήμερα 3 Αυγούστου το 1963 Ο τραγουδιστής του heavy metal συγκροτήματος Metallica, James Hetfield (James Alan Hetfield) γεννήθηκε στο Downey της Καλιφόρνια. Από το 1981 μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει μαζί τους εννέα στούντιο άλμπουμ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα εξήντα δύο εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν κερδίσει μεταξύ άλλων οκτώ βραβεία Grammy και δύο American Music Awards. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: «One», «Whiskey in the Jar», «The Unforgiven», «Nothing Else Matters», «Sad But True» κ.α.

 

Def Leppard   3 Αυγούστου το 1987 Κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος Def Leppard με τίτλο «Hysteria.». Οι πωλήσεις του άλμπουμ μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα. Έφτασε στην πρώτη θέση του Billboard 200 και των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: «Rocket», «Love Bites», «Pour Some Sugar on Me» κ.α.

 

Arthur Lee   3 Αυγούστου το 2006 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Arthur Lee (Arthur Taylor 1945-2006) απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών στο Μέμφις του Τενεσί από λευχαιμία. Υπήρξε τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Αμερικανικού συγκροτήματος Love από το 1965 μέχρι και το 1972 έπειτα ακολούθησε σόλο καριέρα. Δίπλα του ο Jimi Hendrix ηχογράφησε για πρώτη φορά σε στούντιο, όταν ο Lee τον φώναξε να παίξει κιθάρα στο τραγούδι του «My Diary». Με τους Love άρχισε να δίνει παραστάσεις το 1965 και η μουσική τους είχε επιρροές από folk-rock, psychedelic-rock και garage-rock. Το 1996 καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια φυλακή για οπλοκατοχή αλλά αποφυλακίστηκε τελικά το 2001.

RADIO KL Gallery Vassilis Lappas