28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

queen   28 Οκτωβρίου το  1977  κυκλοφόρησε η έκτη δουλειά των Queen, το News of the World. Σε μια εποχή που στην Αγγλία κυριαρχεί το punk, εκείνοι κρατούν ένα δικό τους hard rock στυλ που όμως συμβαδίζει απόλυτα με την εποχή του. Ο δίσκος ηχογραφείται και κυκλοφορεί με το συγκρότημα να βρίσκεται στην πιο δημιουργική και παραγωγική περίοδο της καριέρας του. Έχει προηγηθεί ένα χρόνο πριν το “Α Day at the Races” που παρά την επιτυχία που σημειώνει γίνεται αποδέκτης και αρνητικών σχολίων που κάνουν λόγο για ικανοποιητική άλλα και αρκετά βαρετή δουλειά ταυτόχρονα. Οι Βρετανοί λοιπόν, επανέρχονται με φρέσκες ιδέες, θέλοντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις και δημιουργούν ένα άλμπουμ άκρως ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον. Αναλαμβάνουν οι ίδιοι και πάλι την παραγωγή και απλά κρατούν σε ρόλο βοηθού τον Mike Stone. Επιλέγουν έτσι, να απλοποιήσουν αρκετά τον ήχο τους χωρίς βέβαια να αποχωριστούν τις βάσεις του. Εγκαταλείπουν  τα καθιερωμένα πομπώδη φωνητικά τους και τα κιθαριστικά overdub, αντικαθιστώντας τα με έναν πιο αγυάλιστο, ωμό και άμεσο ήχο. Σε αυτόν έρχονται να προστεθούν διάφορα στοιχεία πέραν της ροκ, όπως blues, jazz, funk ως και latin. Τα προαναφερθέντα σε συνδυασμό με την εναλλαγή των ρομαντικών εξάρσεων με τις heavy στιγμές, καταφέρνουν να χαρίσουν τη ζητούμενη ποικιλία στο άλμπουμ. Το κάθε μέλος της μπάντας πιστώνεται τη σύνθεση διάφορων κομματιών, τα οποία μπορεί να μην είναι όλα του ίδιου βεληνεκούς, υπάρχουν όμως κάποια που αποτέλεσαν κλασσικές επιτυχίες των Queen. Εκτός από το εξαιρετικό «Spread Your Wings», εδώ συναντάμε και τους δύο «γηπεδικούς» ύμνους, που γνωρίζουν ως κι οι πέτρες και δεν είναι άλλοι από τους “We will rock you” και “ We are the champions”. Το άλμπουμ έκανε τεράστια επιτυχία στην Αμερική, επίτευγμα δύσκολο και έγινε 4 φορές πλατινένιο κάτι στο οποίο βοήθησε και η μεγάλη περιοδεία τους με τους Thin Lizzy. Η πορεία του και στα ευρωπαϊκά chart ήταν εξίσου καλή. Το “News of the World” έρχεται να αποδείξει την ικανότητα των Queen να ακούγονται όπως καμία άλλη μπάντα καταφέρνοντας να σημειώνουν μοναδική επιτυχία.

 

righteous-brothers   28 Οκτωβρίου το 1990 Το «Unchained Melody» των Righteous Brothers ανεβαίνει στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας.

 

 

 

 


klgallery-radio-logo-002Ακουστε τώρα ζωντανά το ταξίδι μας στην Ιστορία της μουσικης με τη Δάφνη Ζαχαριάδου στο  KL GALLERY WEB RADIO  απολαμβάνοντας πολλή και καλή μουσική όλο το 24ωρο