30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

mercyful-fate   30 Οκτωβρίου το 1983 Ένα θρυλικό άλμπουμ, δανέζικης προελεύσεως κυκλοφόρησε από τους  Mercyful Fate των King Diamond, Sherman και Denner μαζί με τον μπασίστα Timi Grabber και τον ντράμερ Kim Ruzz, μας προσφέρουν το Melissa, ένα αριστούργημα πρωτοπόρου heavy metal, με δικά του χαρακτηριστικά.  Είναι ένα άλμπουμ δυνατό από την αρχή ως το τέλος, με το κάθε τραγούδι να μπορεί να ξεχωρίσει από μόνο του. Ορισμένα από τα στοιχεία του, υιοθετήθηκαν μελλοντικά από thrash και black metal μπάντες, γεγονός που δείχνει το πόσο πολύ επηρέασε τα μουσικά δρώμενα στο metal είδος. Το “Melissa” όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα διατηρεί ατόφια τη φρεσκάδα και τη δύναμη του και θα θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα ντεμπούτα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν ποτέ.

 

john-lennon   30 Οκτωβρίου το  1971 Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκεται ο John Lennon με το δεύτερο σόλο στούντιο άλμπουμ του με τίτλο “Imagine“. Ηχογραφήθηκε στα Ascot Sound και Record Plant Studios της Νέας Υόρκης, από τις 23 Ιουνίου έως και τα τέλη Ιουλίου. Θεωρείται ο πιο δημοφιλής προσωπικός του δίσκος. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 500 Greatest Albums of All Time“, βρέθηκε στην 76η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Imagine“, “Jealous Guy” κ.α. Ήταν το πρώτο Νο1 άλμπουμ του Lennon στο Billboard.

 

men-at-work   30 Οκτωβρίου το 1982  Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Men at Work και το τραγούδι τους “Who Can It Be Now?“. Ήταν μέρος του άλμπουμ τους “Business as Usual” που είχε κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου του 1981

 

 

.

robbie-williams   30 Οκτωβρίου το 2005  Στο No 1 των Βρετανικών Albums Chart βρίσκεται ο Robbie Williams με το έκτο στούντιο άλμπουμ του, “Intensive Care“. Είχε κυκλοφορήσει στην Μεγάλη Βρετανία στις 24 Οκτωβρίου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Sin Sin Sin“, “Tripping“, “Make Me Pure” κ.α.

 


klgallery-radio-logo-002Ακουστε τώρα ζωντανά το ταξίδι μας στην Ιστορία της μουσικης με τη Δάφνη Ζαχαριάδου στο  KL GALLERY WEB RADIO  απολαμβάνοντας πολλή και καλή μουσική όλο το 24ωρο