29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ

   Σαν σήμερα 29 Δεκεμβρίου το  1946  Η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός Marianne Faithfull (Marian Evelyn Faithfull) γεννήθηκε στο Hampstead της Αγγλίας. Ξεκίνησε τη καριέρα της στην Pop και Rock μουσική στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Μεγάλες της επιτυχίες τα τραγούδια «As Tears Go By» γραμμένο από τους Mick Jagger και Keith Richards και «So Sad».

 

Τόσο λυπημένη

Παίξε με δυνατά, παιξε με γρήγορα1
Οι φόβοι σιγουρα “χτίστηκαν” μέσα από κάθε τοίχο
Κοιτάζοντας έντονα μέσα από το τζάμι
Οι φόβοι μου σίγουρα “χτίστηκαν” με κάθε βαλς
Κοιτάω έξω τη βροχή
Κοιτάω την καταιγίδα
προσπαθώντας να ισορροπήσω στα κύματα

 
 

Έλα μέσα από την καταστροφή
Πως μπόρεσες να μετανιώσεις για αυτά που μου είπες…
Και να κυνηγάς συγκινήσεις – ελεύθερος σαν ένα πουλί
παίξε με δυνατά, παίξε με γρήγορα
Οι φόβοι σιγουρα “χτίστηκαν” μέσα από κάθε τοίχο
Κοιτάζοντας έντονα μέσα από το τζάμι
Οι φόβοι σίγουρα “χτίστηκαν” με κάθε βαλς

 
 

Ένα χτύπημα στην πόρτα
Σηκώνομαι – σε αφήνω να μπεις
Ταξιδεμένος και βρώμικος
Βρεγμένος ως το κόκαλο
Καλωσήρθες αγάπη μου, έφτασες επιτέλους
Έλα και κάθισε δίπλα στη φωτιά – ξέχνα το παρελθόν
Τόσο λυπημένη, τόσο λυπημένη,
Τόσο λυπημένη, τόσο λυπημένη
παίξε με δυνατά, παίξε με γρήγορα
Οι φόβοι σιγουρα “χτίστηκαν” μέσα από κάθε τοίχο
Κοιτάζοντας έντονα μέσα από το τζάμι
Οι φόβοι μου σίγουρα “χτίστηκαν” με κάθε βαλς

 
 

Κοιτάζοντας έξω στη βροχή
Κοιτάζοντας την καταιγίδα
Κοιτάζοντας πίσω, κοιτάζοντας προς τα μπρος
Πηγαίνοντας εδώ, πηγαίνοντας εκεί
Λοιπόν τι βρήκες;;;
Τόσο λυπημένη
Λοιπόν τι βρήκες;;;
Τόσο λυπημένη
Λοιπόν τι βρήκες;;;

 
 

Τόσο λυπημένη
Λοιπόν τι βρήκες;;;

Lyricstranslate

 

 

 

 

 

    29 Δεκεμβρίου το 1947  Ο Βρετανός Rock ντράμερ Cozy Powell (Colin Flooks 1947-1998) γεννήθηκε στο Cirencester του Gloucestershire. Έγινε γνωστός από τις συνεργασίες του με πολλές μπάντες όπως The Jeff Beck Group, Rainbow, MSG, Whitesnake, Black Sabbath, κ.α.

 

 

   29 Δεκεμβρίου το 1975 Κυκλοφορεί το δεύτερο studio album των AC/DC με τίτλο “δυναμίτη” T.N.T.,  δίσκος που έβαλε σφραγίδα στον ήχο των Αυστραλών μετά το ντεμπούτο τους “High Voltage” εννιά μήνες νωρίτερα το οποίο ήταν πιο “πειραματικό”. Σκληρό blues – rock n roll ήχος που το συγκρότημα διατήρησε σε όλη την πορεία του και ο οποίος τους χαρακτήρισε. Επτά από τα εννέα τραγούδια του δίσκου έχουν γραφτεί από τους αδερφούς Young και τον Bon Scott, ενώ το “School Days” είναι διασκευή ενός τραγουδιού του Chuck Berry. Το T.N.T. περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια του γκρουπ , το ομότιτλο “T.N.T.” και τα “It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll)”, “The Jack”, “Rocker”, “High Voltage” κ.ά.. Μπορεί να πέρασαν 37 ολόκληρα χρόνια, το “T.N.T.” όμως, έχει την ικανότητα και τη διαχρονικότητα, ώστε να ακούγεται πάντα το ίδιο ευχάριστα, ξεσηκώνοντας με τις τραγουδάρες του, στάδια ολόκληρα!

 

  

   29 Δεκεμβρίου το 1980  Ο Αμερικανός Folk μουσικός και συνθέτης Tim Hardin (Timothy James Hardin) απεβίωσε από υπερβολική δόση ηρωίνης και μορφίνης, μόλις έξι ημέρες μετά τα 39α γενέθλια του. Από τα πιο γνωστά του τραγούδια το «Reason to Believe» το οποίο εκτελέστηκε από πολλούς, ένας από αυτούς ήταν ο Rod Stewart και το «If I Were a Carpenter» σε εκτελέσεις μεταξύ άλλων, των Bobby Darin, Johnny Cash, και Robert Plant.

 

 

Συνδεθείτε τώρα και ακούστε ζωντανά το ταξίδι μας στην Ιστορία της Μουσικής, με τη Βασιλική (10:00 – 12:00 – 16:00 – 19:00 – 22:00). Σας καλούμε συνταξιδιώτες μας στο  KL GALLERY WEB RADIO  απολαμβάνοντας πολλή και καλή μουσική. Μουσική που Αγαπήσαμε, Ερωτευτήκαμε, Επαναστατήσαμε, Χορέψαμε στα Πάρτυ, όλο το 24ωρο μαζί σας………….