19 ΜΑΡΤΙΟΥ ( ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

19 ΜΑΡΤΙΟΥ ( ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

   19 Μαρτίου το 1982 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός, βασικός κιθαρίστας του Ozzy Osbourne, Randy Rhoads (Randall William Rhoads 1956-1982) απεβίωσε σε ηλικία 25 ετών όταν το αεροπλάνο το οποίο επέβαινε συνετρίβη στο Leesburg της Φλόριντα. Κατά την διάρκεια της πτήσης ο Rhoads, ο οποίος παρά τη φοβία του για τα αεροπλάνα, ανέβηκε προκειμένου να τραβήξει μερικές καλές φωτογραφίες (που ήταν το χόμπι του), μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες, έπεσε θύμα του ερασιτέχνη πιλότου-και μέλους του crew της μπάντας- ο οποίος και υπό την επήρεια κοκαΐνης, έχασε το έλεγχο του μικρού αεροσκάφους και συνετρίβη πάνω σε παρακείμενη κατοικία.. Η απώλεια του Rhoads προκάλεσε τεράστιο σοκ στον Ozzy καθώς εκτός από αδελφικός φίλος με τον Randy, ήταν αυτός ο οποίος “ανέστησε” τη καριέρα του μετά τη φυγή του από τους Black Sabbath, όπως επίσης και σε όλη τη μουσική κοινότητα, καθώς θεωρείτο ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες, με απαράμιλλη τεχνική και εκπληκτική αίσθηση της μελωδίας.

   19 Μαρτίου το 1971 Κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ των Jethro Tull με τίτλο “Aqualung”. Ηχογραφήθηκε στα ολοκαίνουρια στούντιο της Island Records στο Λονδίνο από το Δεκέμβριο του 1970 έως το Φεβρουάριο του 1971. Ήταν το τελευταίο άλμπουμ που συμμετείχε στα τύμπανα ο Clive Bunker. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Aqualung”, “Mother Goose”, “Locomotive Breath” κ.α.

 

   19 Μαρτίου το 1971 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι “Me and Bobby McGee” με την φωνή της Janis Joplin. Είχε τραγουδηθεί αρχικά από τον τραγουδιστή Roger Miller το 1969. Είναι μια δημιουργία των Kris Kristofferson και Fred Foster. Με το όνομα Bobby McGee ο Kristofferson αναφέρονταν σε γυναίκα, αλλά η Joplin άλλαξε τους στίχους και το γένος του ονόματος σε αρσενικό. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε λίγες ημέρες πριν τον θάνατο της τον Οκτώβριο του 1970 και είναι μέρος του άλμπουμ της με τίτλο “Pearl” το οποίο κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 1971, λίγους μήνες μετά το θάνατο της.

   19 Μαρτίου το 1990 Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος Depeche Mode, με τίτλο “Violator”. Είναι το άλμπουμ που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς παγκοσμίως και έως σήμερα το πιο εμπορικό άλμπουμ του συγκροτήματος με πωλήσεις που ξεπερνούν τα δεκαπέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Ηχογραφήθηκε στα Logic Studios στο Μιλάνο της Ιταλίας και μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ στα Puk Studios στην Δανία. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν από τον Martin Gore. Γνωστές επιτυχίες του άλμπουμ τα τραγούδια: “Enjoy the Silence”, “Halo”, “World in My Eyes”, “Policy of Truth” καθώς και το “Personal Jesus” το οποίο ουσιαστικά είναι το πρώτο τραγούδι των Depeche Mode που η κιθάρα χρησιμοποιείται ως κυρίαρχο όργανο. Το άλμπουμ συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “1001 Albums You Must Hear Before You Die”.

 

Συνδεθείτε τώρα και ακούστε ζωντανά το ταξίδι μας στην Ιστορία της Μουσικής, με τη Βασιλική (16:00 – 17:00 – 18:00 – 19:00 – 22:00). Σας καλούμε συνταξιδιώτες μας στο  KL GALLERY WEB RADIO  απολαμβάνοντας πολλή και καλή μουσική, όλο το 24ωρο μαζί σας………

Αν αντιμετωπίζεται πρόβλημα σύνδεσης κάντε κλικ εδώ