20 ΜΑΡΤΙΟΥ ( ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

20 ΜΑΡΤΙΟΥ ( ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

    20 Μαρτίου το 1991 Ο τετράχρονος γιος του Eric Clapton, Conor σκοτώνεται όταν πέφτει από το παράθυρο του 53ου ορόφου του διαμερίσματος τους στη Νέα Υόρκη. Ο Clapton έγραψε αργότερα για τον χαμένο γιο του, το τραγούδι «Tears in Heaven» το οποίο θα του χαρίσει τρία βραβεία Grammy.

 

   20 Μαρτίου το 1960 Ο Elvis Presley ξεκινά τις πρώτες του ηχογραφήσεις από τη στιγμή που απολύθηκε από το στρατό στις 5 Μαρτίου. Παρέα με τον κιθαρίστα Scotty Moore αρχίζουν δουλειά με τα τραγούδια «Stuck on You» και «Fame and Fortune» στο στούντιο της RCA Records στο Νάσβιλ του Τενεσί των ΗΠΑ, γνωστό ως RCA Studio B.

 

 

   20 Μαρτίου το 1969 Στην Βρετανική πρεσβεία στο Γιβραλτάρ ο John Lennon παντρεύεται την Yoko Ono. Η τελετή του γάμου διήρκεσε δέκα λεπτά. Το τραγούδι των The Beatles, «The Ballad of John and Yoko» είναι μια μικρή ιστορία του γάμου τους.

 

 

 

 

   20 Μαρτίου το 2003 Την ημέρα που η Αμερική ξεκινάει τον πόλεμο κατά του Ιράκ, ο Bruce Springsteen ανοίγει την συναυλία του στην Μελβούρνη της Αυστραλίας με μια ακουστική έκδοση του τραγουδιού “Born in the U.S.A.” και στη συνέχεια την δικιά του εκτέλεση του τραγουδιού του Edwin Starr “War (What Is It Good For)”, το οποίο είχε να ερμηνεύσει από το 1988. Αργότερα αφιέρωσε το τραγούδι “Land of Hope and Dreams” στους αθώους πολίτες του Ιράκ.

 

Συνδεθείτε τώρα και ακούστε ζωντανά το ταξίδι μας στην Ιστορία της Μουσικής, με τη Βασιλική (16:00 – 17:00 – 18:00 – 19:00 – 22:00). Σας καλούμε συνταξιδιώτες μας στο  KL GALLERY WEB RADIO  απολαμβάνοντας πολλή και καλή μουσική, όλο το 24ωρο μαζί σας………

Αν αντιμετωπίζεται πρόβλημα σύνδεσης κάντε κλικ εδώ