ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

    22 Απριλίου το 1950 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Peter Frampton (Peter Kenneth Frampton) γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ του Λονδίνου. Έκανε μεγάλη επιτυχία με την κυκλοφορία του live άλμπουμ του “Frampton Comes Alive!” (1976), το οποίο πούλησε πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αμερική και ήταν No 1 στο Billboard Pop Album Chart για δέκα εβδομάδες. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τους David Bowie, Matt Cameron και Mike McCready των Pearl Jam κ.α. Γνωστές του επιτυχίες τα τραγούδια “Breaking All the Rules”, “Show Me the Way”, “Baby, I Love Your Way”, “Do You Feel Like We Do” και “I’m in You”.

 

    22 Απριλίου το  1966 Η Βρετανική rock μπάντα The Troggs κυκλοφορεί το single «Wild Thing» στη Μεγάλη Βρετανία. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στα Olympic Studios του Λονδίνου με μηχανικό ήχου τον Keith Grant. Έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση στα Βρετανικά Singles Chart, ενώ στις ΗΠΑ πάτησε την κορυφή. Το τραγούδι έγραψε ο Αμερικανός τραγουδοποιός Chip Taylor και ηχογραφήθηκε αρχικά ένα χρόνο νωρίτερα από τους The Wild Ones. Η εκτέλεση των The Troggs είναι αυτή που έκανε το τραγούδι μεγάλη επιτυχία. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα rock ‘n’ roll τραγούδια στην ιστορία της μουσικής.

 

   22 Απριλίου το 2004 Μια ψεύτικη είδηση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο πως ο τραγουδιστής των Metallica, James Hetfield αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Η φήμη εξαπλώθηκε, φτάνοντας μέχρι την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος, όπου αναρτήθηκε η δήλωση: «Αντιθέτως με αυτά που μπορεί να διαβάσατε ή ακούσατε από ειδησιογραφικές ιστοσελίδες, ο James Hetfield είναι ζωντανός και πολύ καλά στην υγεία του. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.»

 

KL GALLERY WEB RADIO

KL Gallery Web Radio logoΔεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού, καθώς και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ