ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

    24 Απριλίου το 1998 Μια αρκετά ξεχωριστή, ιδιαίτερη κυκλοφορία απ’ τους Helloween,  το Better than raw ανεβαίνει στα ράφια των δισκοπωλείων  και γεμίζει ικανοποίηση την πλειοψηφία των παλιών οπαδών της μπάντας, τραβώντας την προσοχή και αρκετών νεότερων. Το Better than raw, τρίτη συνεχόμενη δουλειά των Γερμανών με τον Andi Deris στη σύνθεσή τους, αποτελεί μια στιγμή μεγάλης δημιουργικής έμπνευσης για το συγκρότημα, που επεκτείνει τα όρια του ήχου του και γι’ άλλη μια φορά προσφέρει ένα άλμπουμ αρκετά διαφορετικό σε σχέση με ό, τι είχαμε ακούσει ως τότε. Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι οι Helloween, συνεχίζουν να βελτιώνονται, φτιάχνοντας μια τόσο ενδιαφέρουσα δουλειά, με μουσική απρόβλεπτη και ιδιαίτερα πολυεπίπεδη. Μέσα απ’ την καλύτερη ίσως κυκλοφορία τους για τη δεκαετία των 90’s, το “Better than raw”, συνεχίζουν να διατηρούνται στα κορυφαία ονόματα του power και γενικότερα στα δυνατά χαρτιά της metal σκηνής.

 

   24 Απριλίου το 1961 Στις ηχογραφήσεις του Harry Belafonte για το άλμπουμ «Midnight Special» κάνει την εμφάνιση του ένας νέος μουσικός ο οποίος παίζει φυσαρμόνικα. Το όνομα του Bob Dylan και η αμοιβή του… πενήντα δολάρια.

 

 

 

   24 Απριλίου το 1965 Στη πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι «Ticket to Ride». Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου στις 15 Φεβρουαρίου του 1965 και θα είναι μέρος του άλμπουμ «Help!», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις  6 Αυγούστου του 1965.

 

 

 

   24 Απριλίου το 1974 Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός David Bowie κυκλοφορεί το άλμπουμ «Diamond Dogs». Είναι ένα θεματικό άλμπουμ με τον Bowie να αποτυπώνει την θεματολογία του βιβλίου του George Orwell «Nineteen Eighty-Four» στα τραγούδια του. Το εξώφυλλο είναι του Βέλγου καλλιτέχνη Guy Peellaert, ο οποίος παρουσιάζει τον τραγουδιστή μισό άνθρωπο μισό σκύλο. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: «Rebel Rebel», «Diamond Dogs» κ.α.

 

   24 Απριλίου το 1989 Ο Tom Petty κυκλοφορεί το πρώτο του σόλο στούντιο άλμπουμ, με τίτλο «Full Moon Fever». Θα γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία φτάνοντας μέχρι την πέμπτη θέση του Billboard 200 και θα χαρακτηριστεί πέντε φορές πλατινένιο στην Αμερική. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: «I Won’t Back Down», «Free Fallin'» κ.α.

 

   24 Απριλίου το 1998 Ο πατέρας του τραγουδιστή Bruce Springsteen, Douglas Springsteen πέθανε στο Μπέλμοντ της Καλιφόρνια. Λόγω της εκρηκτικής σχέσης τους, ο Springsteen εμπνεύστηκε τα τραγούδια «Independence Day», «Mansion on the Hill», «Adam Raised a Cain», «My Hometown» και «My Father’s House».

 

KL GALLERY WEB RADIO

KL Gallery Web Radio logoΔεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού, καθώς και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ