ΕΓΚΑΙΝΙΑ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ

 ΕΓΚΑΙΝΙΑ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ

20 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν, από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Κον Γεώργιο Πατούλη, τα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, με τίτλο “ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ” στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη “Σπύρος Λούης”.

Το Δήμαρχο, Κον Γεώργιο Πατούλη, υποδέχθηκαν στο Χώρο της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως του Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α – Αθλητισμός – Πολιτισμός), Κος Νικόλαος Πέππας, ο Εμπνευστής, Δημιουργός και Οργανωτής του Φεστιβάλ, Κος Βασίλης Λάππας (της KL KALLERY VASSILIS LAPPAS), ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος, Κος Δημήτρης Λούκας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Κος Δημήτριος Τσιγαρίδας, Σύμβουλος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων, Τύπου-Διαδικτύου του Φορέα και Γεν. Διευθυντής – μέλος του ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ (ΕΝ.ΕΛ.ΔΗ.), ο οποίος και ήρθε ειδικά για τα εγκαίνια από τη Θεσσαλονίκη, δημοτικοί σύμβουλοι από το Δήμο Αμαρουσίου, καθώς και πλήθος κόσμου των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ο Βασίλης Λάππας ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Κο Γεώργιο Πατούλη, για τη μεγάλη τιμή να εγκαινιάζει για δεύτερη φορά το Φεστιβάλ «ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ», και πάνω από όλα τόνισε ότι το όραμά του απέκτησε σάρκα και οστά με τη δική του υποστήριξη. Παίρνοντας το λόγο ο Κος Πατούλης τόνισε μεταξύ των άλλων, την άξια επαίνων, μεγάλη προσπάθεια του Κου Βασίλη Λάππα σε μία περίοδο δύσκολη και ειδικά στον τομέα του Πολιτισμού και ότι μέσα από τον Πολιτισμό, την Τέχνη και την Ιστορία μας, η Ελλάδα θα βρει τα μονοπάτια που θα την οδηγήσουν και πάλι ψηλά, εκεί που της αξίζει να είναι.

Ο Κος Πατούλης στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο χώρο των Εκθέσεων από τον Οργανωτή του Φεστιβάλ, Κον Βασίλη Λάππα, και συνεχάρη όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Ο κόσμος αγκάλιασε το Δήμαρχο και εισέπραξε από τον ίδιο αγάπη, εμπιστοσύνη και την υπόσχεση ότι πάντα θα στηρίζει την τέχνη και τον πολιτισμό.

Ακολούθησε η προβολή της Ταινίας του Πέτρου Φλωράκη «Choose your Future» και συζήτηση με τους Ηλία Φλωράκη και Βασίλη Ορλιακλή, Ψυχολόγο. Η ταινία αυτή και η επακολουθήσασα συζήτηση είναι ένα αφιέρωμα στο πρόβλημα του εθισμού των παιδιών -και όχι μόνο- στα Video games, ηλεκτρονικά μέσα ψυχαγωγίας, με μεγάλη συμμετοχή από τους παρευρισκομένους.

Ο Κος Βασίλης Λάππας μας δήλωσε αργότερα, ότι το Φεστιβάλ αυτό και η Ομάδα του στο FACEBOOK “ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ” είναι το όραμά του, και ότι μέσα από αυτό γνωρίζει νέα συναισθήματα που τον κατακλύζουν καθημερινά, πρωτόγνωρα συναισθήματα που πηγάζουν από την αγάπη του κόσμου, και τη δημιουργία αυτής και μας ανανέωσε το ραντεβού μας για τον Μάιο του 2018 με πλήθος νέες εκδηλώσεις.